NPO Radio 2 een week lang Back 2 The 80’s

NPO Radio 2 draait vanaf zaterdagochtend 7 maart 06:00 uur een week lang de favoriete 80s muziek van luisteraars tijdens Back 2 The 80’s. De luisteraar hoort de artiesten die dat decennium muzikaal vormgaven, zoals Roxy Music, Michael Jackson, Eurythmics, New Order, Madonna, Talk Talk, Frankie Goes to Hollywood en Prince. Op de vrijdag sluit NPO Radio 2 Back 2 The 80s af met de 100 favoriete 80s platen van de luisteraar.

Luisteraars bepalen deze week helemaal de sound van NPO Radio 2. Zij spreken op ieder gewenst moment van de dag hun aanvraag in op de Radio 2-app. Hun favoriete plaat is mogelijk een ogenblik later al op de radio te horen.

80s Top 100
Op vrijdag 13 maart hoor je op NPO Radio 2 de 100 favoriete 80s platen van de luisteraars. De 80s Top 100 start om 09:00 uur met nummer 100 en telt af naar de grootste favoriet iets voor 18:00 uur.

Back 2 The 80s Party
De Back 2 The 80s-week wordt afgesloten met een 80s Party voor NPO Radio 2-luisteraars. DJ’s Jan Willem Roodbeen, Gijs Staverman, Wouter van der Goes en Corné Klijn staan achter de draaitafels. DJ’s Bert Haandrikman, Marc Adriani en Frank van ’t Hof doen op Radio 2 verslag van het feest vanaf de locatie. Luisteraars kunnen tijdens de 80s week kaarten voor dit feest winnen.

NPO Radio 2 dj’s verzamelen ”We Are The World” cast
Op 7 maart 1985 was de releasedatum van het legendarische nummer ”We Are The World”, waaraan zowat alle grote artiesten meewerkten. NPO Radio 2 dj’s pikken de sfeer en artiesten van toen weer op. Kijk op nporadio2.nl voor de De Back 2 The 80s videoclip.