Hartverscheurende 100 op de Dag van het Gebroken Hart op NPO Radio 2

Maandag 13 februari staan de programma’s van NPO Radio 2 vanaf 09:00 uur in het teken van de Dag van het Gebroken Hart. De hele dag viert NPO Radio 2 het liefdesverdriet en de schoonheid die eruit voortkomt. Want het heeft prachtige muziek opgeleverd. Albums als Rumours van Fleetwood Mac, Continuum van John Mayer of Adele’s 21 zouden nooit zo intens hartverscheurend hebben geklonken zonder een flinke portie liefdesverdriet.

’s Avonds tussen 20:00 en 22:00 uur hoor je in De Staat van Stasse (KRO-NCRV) live ‘Het Festival van het Gebroken Hart’ vanuit North Sea Jazz Club. Daar spelen diverse artiesten als The Kik, Ellen ten Damme, Anneke van Giersbergen, Jeangu Macrooy en Linde Schöne in intieme setting de tranentrekkendste liefdesliedjes.

Daarna wordt tussen 22:00 en 06:00 uur ‘s morgens de Hartverscheurende 100 uitgezonden met de mooiste troostliedjes, prachtigste hartversterkende platen en de grootste huiluitingen uit de popmuziek.

Valentijnsdag
NPO Radio 2-dj Wouter van der Goes gaat voor Wout2Day (KRO-NCRV) naar onze militairen in Mali en neemt een zak valentijnskaarten mee.

Wouter gaat met eigen ogen ervaren hoe het er aan toe gaat bij onze militairen in Kamp Castor in Gao in het noorden van Mali. Hiermee komt er een vervolg op de succesvolle uitzendingen die Wouter vorig jaar maakte vanuit de gevangenis (PI in Krimpen aan den IJssel) en politiek Den Haag.

“Ik stap opnieuw in een wereld die voor mij en voor veel luisteraars onbekend is. Luisteraars willen bijvoorbeeld weten waarom Defensie bepaalde missies uitvoert, hoe het is om te worden uitgezonden en hoe de dagen van militairen op missie er uitzien”, zegt Wouter. “Wat doen ze bijvoorbeeld als ze niet aan het werk zijn? Zijn ze wel eens bang? Wat eten ze? Dat wil ik voor mijn luisteraars gaan uitzoeken. Het lijkt me te gek als ik daar aan kom met grote postzakken vol valentijnskaarten. Niet alleen van bekenden van de militairen, echt iedereen kan en mag een kaartje sturen.”

Wout2day vanuit Mali is te horen vanaf Valentijnsdag, dinsdag 14 februari, tussen 18:00 en 20:00 uur bij op NPO Radio 2. Voor meer informatie kijk op: nporadio2.nl/wout2day

Website: nporadio2.nl/gebrokenhart