Ennio Morricone op nummer 1 in de NPO Radio 4 Filmmuziek Top 40

Once up a time in the West van Ennio Morricone staat dit jaar op nummer 1 in de NPO Radio 4 Filmmuziek Top 40. Dat werd zojuist door Maartje Stokkers en Ab Nieuwdorp bekend gemaakt in het AVROTROS-programma De Klassieken op NPO Radio 4. Op nummer 2 staat dit jaar Schindler’s List van John Williams gevolgd door Leonard Bernsteins West Side Story op nummer 3. De 40 soundtracks waarop het meest gestemd is worden op vrijdag 3 maart tussen 12:00 en 19:00 uur in de NPO Radio 4 Filmmuziek Top 40 uitgezonden.

Zowel Ennio Morricone als John Williams zijn favoriet bij de stemmers: beiden twee keer in de top 10 en 4 keer in gehele lijst. Maar ook Hans Zimmer is populair, hij staat 3 keer in de Filmmuziek Top 40. Dit jaar is er ook meer klassieke muziek te horen met onder meer: Samuel Barber – Adagio for strings, op.11 (o.a. Platoon), Gustav Mahler – Adagietto uit Symfonie nr.5 (Death in Venice) en Ludwig van Beethoven – II. Allegretto uit Symfonie nr.7, op.92 in A gr.t. (The King’s Speech). De hoogste nieuwe binnenkomer is de Amerikaanse artiest Ry Cooder met Paris, Texas. Uiteraard is er ook Nederlandse filmmuziek te horen, van Rogier van Otterloo: Turks fruit en Soldaat van Oranje.

Regisseur Tim Oliehoek gastpresentator
Op vrijdag 3 maart is de presentatie in handen van onderstaande presentatoren:

  • 12:00-14:00 uur Radio 4 at the Movies – presentatie Maartje Stokkers (AVROTROS)
  • 14:00-16:00 uur Radio 4 at the Movies – presentatie Christiaan Kuyvenhoven (MAX)
  • 16:00-19:00 uur Radio 4 at the Movies – presentatie Dieuwertje Blok (NTR)

Vanaf 17:00 uur schuift filmregisseur Tim Oliehoek als side kick aan bij Dieuwertje Blok om de top 10 mede te presenteren.

De volledige NPO Radio 4 Filmmuziek Top 40 is vanaf nu te zien op  nporadio4.nl.