Hotel California nummer 1 in Top 200 van de Jaren Zeventig

Hotel California van de Eagles is door de luisteraars van NPO Radio 5 wederom gekozen tot de meest favoriete plaat van de jaren zeventig. Ook in 2016 stond dit nummer op nummer 1 in de Top 200 van de Jaren Zeventig. Op nummer 2 staat als hoogste nieuwe binnenkomer Bohemian Rhapsody van Queen. Een andere hoge nieuwe binnenkomer is Stairway To Heaven van Led Zeppelin die op nummer 3 staat. Ook Child In Time (op nummer 9) is een hoge nieuwe binnenkomer in de lijst. ABBA is met maar liefst 7 nummers het populairst in de Top 200 van de Jaren Zeventig. Maar ook de Bee Gees zijn favoriet met 6 tracks.

De hoogste Nederlandse notering is voor de Cats met One Way Wind op nummer 7. De Volendamse band heeft ook de meeste noteringen van alle Nederlandse artiesten in de lijst, namelijk 6. De hoogste Nederlandstalige notering is Voor Haar van Frans Halsema op 10.

De hele Top 200 is te vinden op www.nporadio5.nl. Vrijdag 26 mei om 06:00 uur trappen NPO Radio 5-presentatoren Manuëla Kemp en Henk Mouwe af met nummer 200: Crazy Little Thing Called Love van Queen.

Week van de Jaren Zeventig
Deze week staat NPO Radio 5 in het teken van de jaren zeventig. De publieke zender draait de hele week muziek uit het decennium en blikt terug op het nieuws van toen. Luisteraars konden tot en met donderdag 25 mei 12.00 uur stemmen op de Top 200 van de jaren zeventig.

NPO Radio 5
NPO Radio 5 is overal in Nederland te beluisteren via de kabel, online via de livestream op de website www.nporadio5.nl, met de app van Radio 5 en Digital Radio+.