Despacito van Luis Fonsi veruit populairste zomerhit

Op de dag dat de zomer officieel begint, start op Sky Radio de We Like The Summer Top 500. Afgelopen week konden luisteraars stemmen op hun favoriete zomerse nummers en is er massaal gestemd op ‘Despacito’ van Luis Fonsi. Het nummer, dat inmiddels al zeven weken op nummer 1 staat in de Top 40, werd in januari uitgebracht en de videoclip is al bijna 2 miljard keer bekeken op YouTube. ‘Despacito’ is dan ook veruit de absolute zomerhit van 2017.

Uunco Cerfontaine, radio director Sky Radio: “Sinds een jaar of vijf worden Spaanstalige nummers steeds populairder. Voorheen kwam er hooguit eens per twee jaar een Spaanstalig nummer bovendrijven, maar inmiddels zien we deze nummers iedere zomer weer terugkomen in de hitlijsten. De top 5 van de We Like The Summer bevat zelfs drie Spaanstalige nummers. Uiteraard draagt de taal bij aan het zomerse gevoel, ze doen je vaak direct denken aan tropische temperaturen, zon, zee en strand.”

Top 5

  1. Despacito – Luis Fonsi
  2. Duele El Corazón – Enrique Iglesias
  3. Summer – Calvin Harris
  4. I Took A Pill In Ibiza (Seeb Remix) – Mike Posner
  5. Bailar – Deorro

De We Like The Summer Top 500 is van woensdag 21 juni tot en met zondag 25 juni dagelijks te horen tussen 09:00 en 17:00 uur op Sky Radio.